vineri, 24 septembrie 2010

Am cascheta mea, sunt politai

Citind stirea asta http://www.stiridecluj.ro/national/politistii-au-aruncat-sticle-si-caschete-in-curtea-palatului-cotroceni ca Vasile Blaga le-a transmis grevistilor ca s-ar putea sa si-o ia pentru actiunea asta. Si mi-am mai amintit ca era la un moment dat un banc cu politisti, ceva de genul ca intr-o zi friguroasa de iarna un sofer este oprit de un politai dornic sa-l amendeze. Si cum orice incerca politaiul sa-i gaseasca buba soferul avea raspuns, intr-un final, organul se rasteste la bietul om: ma, da' tu de ce n-ai caciula? Si pac, motiv de amenda! In fine, ceva de genul asta era bancul (relatat aici fara haz).

Si-mi imaginam... luni dimineata... Vasile Blaga, in curtea unei unitati de politie. Toti baietii aliniati, asteptand cu demnitate mustrarile si sanctiunile sefului al mare. La care Blaga, cu un aer superior si triumfator:

- Mah, da' voi de ce n-aveti caschete?


Later edit: un coleg imi explica acum situatia cu aruncatul caschetelor: Au vazut ei ca asa se face la absolvirea facultatii, se arunca tichiutele in sus... si s-au dat si ei absoventi azi :))

P.S.: sunt de acord cu nemultumirile lor, cu faptul ca nu merita sa-ti risti viata (unii) pentru 12 milioane pe luna, dar parca totusi... au ales aiurea modul de-a se manifesta...

2 comentarii:

  1. Eu cred ca acesta este doar inceputul....proteste fara autorizatie, inclestari cu fortele de ordine, batai, etc.

    S-a ajuns la capatul puterilor.Li se rupe oamenilor ( ca si mie de altfel ) de faptul ca Base s-a ofuscat si nu mai vrea politie in jurul lui. Si ce face unul fac toti... s-a dat si boc dupa el... iar mi se falfaie!
    Si apropo de insemnele de pe caschetele aruncate ( cele doua bucati, ca altele nu au fost ). Eu stiu ceva de cand am fost in armata : o cascheta fara cuc e doar un alt obiect de acoperit capul, iar o cascheta cu cuc depasit e acelasi lucru .
    Cu alte cuvinte politistii nu au atentat la imaginea statului de drept. Daca mai avem asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  2. jallon, tare mi-e teama si mie ca acesta a fost doar un inceput timid. vine iarna, facturile cresc... n-o sa mai aiba oamenii din ce plati si cu ce trai. atunci o sa fie crunt! mi-e teama de ce va fi atunci...

    RăspundețiȘtergere