luni, 13 septembrie 2010

Colectarea selectiva a gunoaielor


Ziilele trecute, la o bere, povesteam cu niste prieteni. Unul dintre ei e stabilit in Germania de aproape 8 ani. Si printre altele a venit vorba despre colectarea selectiva a gunoaielor.


Si zice neamtu’: Am 4 cosuri de gunoi in debara: unul pentru sticle, altul pentru cartoane, altul pentru metale si altul pentru restul gunoaielor menajere. Si deja mi-a intrat in obisnuinta, ca un reflex, sa arunc fiecare chestie in cosul potrivit. Iar cand se umple, baietii le duc fain-frumos pe fiecare unde-i e locul si recicleaza ce se poate.

Foarte tare, am zis noi! Civilizatie, responsabilitate!

Dupa care un co-mesean zice: Ma si la noi incepe sa prinda chestia asta, uite si eu am 3 cosuri de gunoi acasa. Cand se umple primul bag in al doile, iar cand se umple si asta bag in al treilea. Da’ de toate, nu stau sa aleg.

Deci prinde si la noi, da’ un pic in alta forma. :))

Oricum, in Cluj au aparut de ceva vreme tomberoanele acelea mari, albastre, galbene si verzi, pentru colectarea selectiva. Dar atata timp cat baietii care duc gunoiul le golesc toate in acelasi loc, e cam degeaba efortul nostru de-a colecta selectiv. sper, totusi, sa se schimbe atitudinea.
 
P.S.: imaginea de la inceputul articolului e un link de pe http://maimultverde.ro/. Spor la treaba, baieti!

2 comentarii:

  1. Vezi ca la nemti mai e o chestie: sticlele se despart si ele in "albe", verzi şi maro. Si da, nu este moarte de om sa te obisnuiesti sa pui selectiv.

    La noi in TM este deja ceva de genul si de cateva luni bune separam. Inca nu ne-a picat nimic, deci se poate :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @dojo: ok, separati, dar mai departe? ca de-o vreme si eu separ, dar cum am zis, daca cei care duc gunoiul descarca tot in acelasi loc, n-am facut nimic.

    RăspundețiȘtergere