luni, 27 septembrie 2010

Cum sa-l amendezi pe Boc?

Am citit mai devreme articolul acesta pe piticu.ro.

Care se termina retoric:

"Si ca o fitza, azi Boc a oprit masina in loc nepermis pe calea Victoriei (s-a vazut la televizor asta), unde e politistul ala sa ii dea amenda? Cum sa aiba cineva incredere in voi daca voi nu aveti curaj sa va  amendati sefii?"

Ca sa-i raspund lui Piticu si lui DrCriss va amintesc un eveniment petrecut nu de foarte mult timp.

Mai stiti ca acum cativa ani, intr-o tara (NU in Romania, ca la noi nu s-ar intampla asa ceva) doi politisti au avut nerusinarea ordinara sa o opreasca o masina care circula cam dubios, iar cand au vrut sa legitimeze soferul s-au ales cu niste cuvinte "de lauda" pe care nu le pot scrie aici? Soferul era de fapt soferita si, mai mult, era d-na judecatoare. Adica un fel de Dumnezo! Si netrebnicii astia doi, vazand-o ca e rupta de beata, dar ea nega, o roaga sa sufle-n detectorul de minciuni de alcool. Le-a mai zis magistrata cete ceva de noroc si i-a refuzat elegant cu circul de rigoare.
De mentionat un aspect foarte important: toata treaba FILMATA. Data pe toate posturile, vazuta de o tara intreaga!

Si ce s-a intamplat dupa aceea? Magistrata i-a dat in judecata. Netrebnicii aia doi au fost sanctionati, apoi dati afara din politie, tarati prin tribunale si obligati sa plateasca ceva daune morale parca. Pai asa le si trebuie, daca le-a ars lor sa aplice legea cuiva care e mai presus de lege. Repet, in alta tara, nu in Romania, ca la noi nu se intampla asa ceva.

Si-acum, dupa ce v-am adus aminte acest episod, hai sa va intreb... voi, daca ati fi politisti, cu salariu de 10-12 milioane, cu rata la banca, 2 copii de scoala acasa si nevasta sa zicem somera (sau profesoara, ca tot acolo e)... voi l-ati amenda pe Boc?

Cititi si: Am cascheta mea, sunt politai

5 comentarii:

  1. Judecătorul este mai presus de lege? Asta mi se pare prea "legal". Și nu cred că acea magistrată i-a dat în judecată pentru că i-au dat amendă, ci pentru că au postat acel filmuleț.

    RăspundețiȘtergere
  2. pai n-au postat politistii filmuletul! am cautat un pic pe google si-am aflat d-na respectiva fusese oprita pentru ca provocase un accident rutier minor. si probabil martorii au chemat pro tv-ul, antenta, etc. a fost filmata de reporteri de televiziune si data la stiri! nu filmata de politai si pus pe youtube!

    pe de alta parte, imi cer scuze pentru inexactitate: nu a castigat judecatoarea procesul, ci politistii, dar asta dupa un an de zile de tarat prin tribunal. DAR... si-aici e partea frumoasa, doamna nu a fost gasita vinovata de nimic! cauta pe google pentru detalii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Serginho: eu de asta nu ma leg... n-are el nici o vina ca-i mic de inaltime. Poti critica un om pentru neajunsurile de care-i el responsabil (ca n-are cultura, ca nu stie aia, ca nu a invatat, etc.), dar de ce-i dat de mama natura nu comenez.

    RăspundețiȘtergere
  4. interesant, si foarte bine ca acei 2 politisti au castigat, ce la noi nu ar fi posibil.

    RăspundețiȘtergere