joi, 16 septembrie 2010

Internet Explorer 9 Beta

Mi-am instalat azi Internet Exlorer 9. La prima vedere e mai friendly decat versiunile anterioare, se apropie si mai mult de drumul pe care-au apucat-o Chrome si Firefox. Ceea ce e de bine! De fapt lor datoram evolutia IE-ului. Ca daca nu amenintau aceste browsere suprematia indiscutabila a IE-ului, cei de la Microsoft nu aveau nici o motivatie reala sa-l imbunatateasca. Deci... cum spuneam intr-un post pa Facebook, folosesc IE, dar multumesc Chrome si Firefox!

Primele 2 chestii care te surprind placut sunt noile tab-uri si modul in care sunt prezentate site-urile recent vizitate intr-un New Tab.

Dupa cum am zis, la prima impresie e placut. Instalarea dureaza insa destul de mult, cel putin mie asa mi s-a parut. Apropo... la un moment dat era pe tweeter un comentariu, da' nu mai stiu de la cine, sa-l citez... zicea ceva de genul: wow! IE cu rounded corners! ce mai urmeaza? instalare fara restart? nu prea cred! :))

Azi e prima zi, asa ca nu zic mai multe. Dar o sa revin cu un review zilele urmatoare, dupa ce am un pic de vechime in utilizare :)

2 comentarii:

  1. Internet Explorer 9 este un pas enorm inspre conformanta cu standardele viitorului Web: HTML 5 si CSS 3.
    Dar la viteza isi va lua clar rusine de la Chrome 7 (GPU Assisted Rendering) si Firefox 4 (JägerMonkey).

    RăspundețiȘtergere
  2. da, sper sa fie tot mai putine cazurile in care o pagina cu css si js arata si se comporta intr-un fel in alte browsere, dar in cu totul alt fel in ie. cu viteza... vom vedea, vor fi teste comparative cu siguranta

    RăspundețiȘtergere